DOLAR 3.50 ALTINI GÖREBİLİR

Dolar 3,50’nin altına inebilir mi?

FED ENDİŞELERİ DOLARI 3.50’NİN ALTINA İNDİREBİLİR Mİ?

  • FED kararları ve TCMB hamleleri USD / TRY hareketini orta vadede 3.45-3.56 aralığında teknik zig zag hareketlere maruz bırakacak gibi görünüyor…
  • Dünyada FED’in şahinvari açıklamaları endişe oluştururken içerde TCMB son hamleleri ile yıl başından bu yana TL’de volatiliteyi düşürecek önlemleri almaya çalışırken hala sıkı duruşun devam ettiğini izliyoruz. 

Petrol fiyatları, son günlerdeki sert satıcılı seyrin ardından kayıplarının ufak bir kısmını geri alarak düşüş hareketini durdurmuş görünüyor. Dolar endeksi ise, 97,80’li seviyelere kadar çıkmasının ardından geri çekilme hareketleri sergiliyor. Dolar endeksinin 97,50 seviyesi altına gerilemiş olması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün hız kesmesi gelişmekte olan ülke piyasaları üzerinde olumlu etki yarattı. Buna karşın zayıf veri akışıyla birlikte dolardaki sakin seyir ardından 3,52 desteğinin kırılmasıyla 3,50 seviyesine kadar gevşeyen USD/TRY’de 3,50 önemli destek konumunda olmaya devam edecek. Ocak ayından bu yana düşen kanal bandında hareketini sürdüren USD/TRY’de 3,56 seviyesi üzerine yerleşme olmadığı takdirde yükselişler sınırlı kalacaktır.USD/TRY kurunu bir süre daha 3.50-3.56 aralığını takip etmeye devam edebiliriz görünümü hakim.

Geçtiğimiz günlerde TCMB’nin yayınladığı para politikası toplantısının tutanakları gündemdeydi. Tutanaklarda iç talepteki canlanmanın yanı sıra ihracat rakamlarındaki yükselişe atıfta bulunuldu. Reformların büyümeye olası katkısına yeniden değinilirken gıda fiyatlarındaki düzelmeye rağmen fiyatlama davranışlarına ilişkin riskler korunduğuna dair açıklamalarda bulunuldu. Tutanaklardın satır aralarında enflasyondaki katılaşmanın önümüzdeki dönemlerin en önemli gelişmesi olmaya aday olabileceği dikkat çekiyor. Yeni günde ise yurtiçinden açıklanacak olan kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri gün içi fiyatlamalara etki edebilir.

FED’in faiz artırımı Haziran ayı ile sonlanmış değil. Kuvvetle muhtemeldir ki Aralık ayında bir faiz artırımı daha gerçekleştirerek yılı planladığı şekilde 3 faiz artırımı ile kapatacak. Eylül ayında faiz artırımı olasılığı Aralık ayına göre düşük görülüyor. Durum böyle olunca USD/TRY kuruna haftalık grafikte bakmak daha faydalı olacaktır.

Haftalık Kama hareketi alt bandı yükselen kanal desteğinin çakıştığı 3.45 civarlarına kadar gevşeme ihtimalini sürdüreceği görünüyor. Kama hangi yönde koparsa o yönde sert hareketler yapabilir.

Teknik göstergeler yukarı yönlü toparlanmalara işaret ederken, 3.52 seviyesi 50 günlük ortalaması olan 3.56 öncesindeki en yakın direnç noktası olarak önemini koruyor. Bu seviyenin üzerinde hareketler ile son beş aydır gözlemlenen aşağı yönlü trend hareketinin geçtiği 3.56 seviyesini gündeme getirebilir. Satış baskısının görülmesi durumunda ise dün görülen en düşük seviye olan 3.50 seviyesi 200 günlük ortalamasını oluşturan 3.49 ve 3.45 destek noktalarını oluşturuyor.

Kaynak: http://www.gercekmuhabir.com/dolar-350nin-altina-inebilir-mi-makale,46082.html

0

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*