SHARK/KÖPEKBALIĞI FORMASYONU

SHARK/Köpekbalığı Formasyonu

Köpekbalığı Formasyonu 2011 yılında Scott Carney tarafından keşfedilen 5-noktalı bir dünüş formasyonudur.BC bacağını aşan C noktası haricinde Yarasa formasyonuna benzer olup, güçlü bir trend-tersine hareketi gösterebilir. Potansiyel Dönüş Bölgesi (PRZ) şu harmonik seviyelerle tanımlıdır : ilk bacağının 0.886 düzeltmesi ve ilk bacağın 1.13 karşıt oranı. Hedefler CD bacağının C’nin kendisine kadar ki birçok düzeltmesi seviyesinde olabilir. STOP seviyesinin nerede olacağını belirlemeye dair birçok metod bulunur. Bazıları D noktasından sonraki seviye üstünde koyarken, bazıları XA’nın 1.41 düzeltmesini tercih eder.

Tedbirli yatırımcılar alım-satıma girmeden önce bir trend dönüşü veya kesişimi gösteren gösterge değeri veya özel mum şekli gibi farklı metodları da kullanırlar. Köpekbalığı formasyonu ayı veya boğa piyasasında görülebilir. En az diğer harmonik formasyonlar kadar etkili olup bu formasyonun kullanımındaki ortak yaklaşım, son bacaktan bitişe kadar ki alanda alım-satım yapmaktır.

Köpekbalığı deseni, bir ‘başarısız’ dalganın, bir aşırı harmonik impuls dalgasının ve ünlü 0.886 retracement’in bir kombinasyonudur.
KURALLAR:
B noktasının XA izdüşümü aralığında olması gerekir – minimum 1.13, ancak 1.618
C noktasını aşmamalıdır , AB projeksiyonunda olması gerekir – minimum 1.618, ancak
0.886 0X (0B değil) veya 1.13 0X projeksiyonunda 2.24 C noktasını aşmamalıdır
C noktası için en kompakt bölgeyi oluşturmak için 0X salınımını seçme özgürlüğüne sahibiz.

PRZ’yi tanımlar:

  • 0.886 0X geri çekilme (OB değil) veya en kompakt bölgeyi veren 1,13 0X projeksiyon. Bazen PRZ’nin fiyatın her bir seviyeye nasıl tepki verdiğini görmek ve ticaret yapmak isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekir.
  • AB Projeksiyonu

1) Bullish Shark deseni

boğa köpekbalığı

Örnekler:

Şekil 1
Şekil 1

Şekil 1’de B noktası 1,13 XA Projeksiyondadır. 2.0 AB projeksiyon ve 0.886 0X geri çekilme, C noktası için bir süper kompakt bölge oluşturur. Fiyat, geri dönüşün başlamasından iki kez reddedilir. Bu modelin kar seviyesini al, BC’nin% 50 geri çekilmesinde. Daha sonra 5-0 desen hakkında tartışacağız, yakında Shark modelinin 5-0 gibi daha karmaşık bir modelin parçası olduğunu öğreneceksiniz. Grafikteki yeşil dikdörtgen, 5-0 deseninin PRZ’sini işaretler.

Figür 3
Figür 3

Şekil 2, fiyat düştüğünde 0.886 düzelmesinin hızla geri alındığı bir örnektir, bu da bizi 1,13 0X’lik bir projeksiyonda başka bir PRZ ile bırakır. Nitekim, fiyat 2.0 AB projeksiyonu ve 1,13 0X projeksiyon ile oluşturulan PRZ’de dengeleniyor. Stabilize edildikten kısa bir süre sonra fiyat rallileri. Bu örüntüün yürütülmesi biraz zor ve başka bir derste ele alınacaktır. Şimdilik sadece iki PRZ için gözümüzü açık tutmamız gerektiğini unutmayın.

2) Bearish Shark kalıbı

ayı köpekbalığı

Örnek:

şekil 2
Figür 3

Şekil 3, 1.618 AB projeksiyonu ve 0.886 0X aynı seviyede hizalandığı bir Köpekbalığı kalıbı sunmaktadır. Fiyat bu seviyeye dokunuyor ve hemen reddediliyor. Ancak, bu Köpekbalığı modeli sadece döviz çifti için geçici destek sağlar. Avrupa seansı açıldığında fiyat PRZ’yi kırmakla birlikte, PRZ’yi test ettikten sonra fiyatın çok hızlı düşmesi nedeniyle bir miktar kar elde edebiliyoruz.

Bu model güçlüdür, ancak bizim geriye dönük test sonuçlarımız bu model için başka bir modelle karşılaştırıldığında iyi bir başarılı sonuç göstermemektedir. Buna rağmen, bu model hala çok başarılı bir ticaret fırsatı sunuyor ve tüccarlar tarafından göz ardı edilmemelidir.

KAYNAK: financialwhirlpool’DAN ÇEVİRİDİR. 

56

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*