Elliott Dalga Teorisi

Elliott Dalga Teorisi

Elliott dalga teorisi , tüm teknik analiz araçlarının en heyecan verici biridir. Bunun nasıl çalıştığını gördükten sonra, sonsuza dek ticaret tarzınızı değiştirecektir. Birçok tüccar para kazanmama konusunda şikayette bulunurken, bazıları da var – ve bu tüccarlar genellikle “içinde bulunduğumuz dalga” hakkında konuşuyor olacaklar. Elliott Wave, son derece değerli olabilecek bir tahmin aracıdır .

Öyleyse elliot dalga teorisine bir bakalım ve nasıl çalıştığını görelim. Bir çok insan tarafından korkutulmuş gibi görünüyor ve bunun hakkında bilgi yayınlayanlar bunun kısmen sorumlusu olabilir. Gerçekten de olduğundan daha karmaşık görünmelerini sağlıyorlar – öyle ki bazıları işe yaramadığını iddia ediyor.

Tüm pazarların mükemmel elliott dalgası modellerinde ortaya çıkmadığı söylenebilir – ve burada bireysel şirket stoklarını içerecektir çünkü bunlar haber olaylarına tabidir. Bununla birlikte, forex opsiyon ticareti ile ilgileniyorsanız, çoğu döviz çiftinin fiyat hareketinin zamanın en büyük elliott dalga paternini sergileyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durumda, elliott dalgaları döviz piyasalarının nereye gittiğini önceden bilmenize yardımcı olabilir. Şunu söylemiş olursak, grafik analizinizi elliot dalga teorisine sınırlamamanızı öneririz, ancak bunu beklentilerinizi doğrulayan diğer analizlerle birlikte kullanın.

Elliott Dalga Teorisi – Trendler ve Karşı Eğilimler

Elliot dalgaları hakim eğilim ve karşı eğilim arasındaki farkı tanımamıza yardımcı olur . Hareketleri, “dürtüsel hareketler” ve “eğilimli hareketler” direktifine doğru yönlendiriyoruz.

Elliot dalga teorisi altında, boğa eğilimleri daha yüksek “yüksek” ve daha yüksek “düşük” – ve buradaki en önemli kısım – “en düşük” önceki “yüksek” leri aşmaz. Sadece öyle değil, 5 dalgada bir eğilim ortaya çıkıyor. Aşağıdaki şekilde yatay çizgiye dikkat edin. 4. noktadaki “düşük”, 1. noktadaki bir önceki “yüksek” den daha düşük değildir. Eğer öyleyse, örtüşen bir dalga olurdu ve bu, grafik modelini bir trend olmaktan çıkaracaktır. Bu olduğunda, düzeltici dalga yerine “karşı eğilim” olarak adlandırılacaktır.

elliott dalga teorisi

Yani bir karşı eğilimin ne olduğunu tanımladık. Genellikle bir elliott dalgası eğilimi izleyen bir karşı eğilim gözlemlediğimizde, bunu genellikle A, B ve C olarak etiketleyeceğimiz 3 bölüme ayırabiliriz. 3 bölümden daha fazlası varsa, buna “karmaşık” denir. karşı eğilim ”. Devam eden karmaşık bir karşı eğilim olduğunu gördüğünüzde, yeni bir eğilim aramadan önce tamamlanana kadar beklemek en iyisidir, aksi takdirde kayıp riskiniz artar. Sayaç trendi sona erdiğinde, bir önceki trendin devam etmesine genellikle 5 dalga paterninde şahit olacaksınız.

Aşağıdaki şekilde, 5 dalgalı bir paternle aşağı doğru bir eğilimin nasıl çalıştığını ve ardından ABC sayım eğiliminin nasıl olduğunu görebiliriz. Sayaç trendindeki “C” noktasının, aşağı doğru trendin üzerindeki 4 numaralı noktanın üstesinden nasıl geldiğini not edin. Bu, bir karşı eğilim ve düzeltici bir dalga olarak nitelendiren şeydir.

elliott dalga sayacı trendi

Elliot Dalga Teorisi – İleri Kurallar

Dalga 2 , dalga 1’in başlangıcından ötesine çekilemez. Dalga 2 için izin verilen maksimum fibonacci retracement , yüzde 78.6’dır.

Dalga 3 , 5 dalganın en kısa olmayabilir. Bazıları, dalga 3’ün aslında en uzun olması gerektiğini söyler – ve genellikle budur.

Dalga 4 düzeltmesi , dalganın 1 ucunun üst üste binen günlük grafikte kapanmayabilir (yukarıdaki çizim için yukarıdaki şekle bakın). Eğer dalga 3 en uzun dalga ise, bu genellikle bir sorun olmayacaktır. Resim için aşağıdaki şekle bakınız

elliott dalga teorisi

 

ABC Counter Eğilimlerinin Kuralları

ABC düzeltmesi için dört basit kural vardır.

1. B dalgası, Dalga A’nın başlangıcından fazla ticaret yapamaz.

elliott dalga teorisi

2. Potansiyel Dalga 1 veya A noktasının menziline kadar uzanan herhangi bir fiyat hareketi, bir dalga 3 olarak yeni uç noktayı geçersiz kılacaktır.

3. Dalga C Dalga A’nın aşırı ötesinin ötesinde ticaret yapmalıdır.

 

ekran görüntüsü

ekran görüntüsü
ekran görüntüsü
ekran görüntüsü

elliott dalga teorisi

elliott dalga teorisi

4. B dalgasının aşırı ötesinde herhangi bir fiyat hareketi, basit ABC sayaç eğiliminin artık tamamlandığını doğrular.

elliott dalga teorisi

Elliott Dalga Teorisi – Alt Bölümler

Elliott Wave modellerini gözlemlediğinizde , her dalganın içinde, daha küçük bir zaman dilimi üzerinde bir alt bölümün bulunduğunu göreceksiniz . Bu nasıl çalışır:

Dalgalar 1, 3 ve 5, dürtüsel dalgalardır (yani, trendin yönüne göre) ve bunların her biri, daha küçük bir zaman dilimi üzerinde bir 5 dalgasına bölünme eğilimindedir.

elliott dalga teorisi

Düzeltici dalgalar olan 2 ve 4 dalgaları ya 3 ABC dalgasına ya da karmaşık bir karşı eğilime eğilimlidir.

elliott dalga teorisi

Bu paternler içinde, A ve C düzeltici dalgaları, daha büyük bir eğilime karşı dürtüsel olma eğilimindedir ve daha küçük bir zaman çerçevesine zum yaptığınızda 5 dalga eğrisine bölünür. Birden çok zaman dilimi üzerinde şekillenen desenlere baktığınızda bunu anlamak çok önemlidir.

5 dalgalı bir paternin akışı başladıktan sonra, o zaman, orijinal 5 dalga eğilimindeki herhangi bir düzeltmeden (yani dalga 2 ve 4) daha fazla zaman ve fiyatta bir düzeltme uygulanmalıdır.

Piyasalar böyle işliyor – ve hile kalıpları tanımlayabiliyor. Sadece öyle değil, aynı zamanda desenler içindeki kalıpları da göreceksiniz.

Fibonacci ile Elliott Dalgalarını Kullanma

Elliott dalga teorisinin gerçekten heyecan verici olduğu yer burası. Fibonacci modelleriyle ilgili en önemli şey, tahmin edici fiyat hedeflerini belirlememize izin vermeleridir. Bunları Elliott dalga kalıplarıyla birleştirdiğimizde, olağanüstü hassas ve düşük riskli seçeneklerde sürekli kar elde etmemize izin verecek.

retracements

Bunlar, bir Elliot dalga paternindeki bariz yükseklerden ve alçaklıklardan alınmıştır.

Dalga 1 – genellikle herhangi bir izdüşüm noktanız yoktur, çünkü bu sizin başlangıç ​​noktanızdır ve henüz bir geri çekilme alanınız yoktur. Bununla birlikte, daha büyük bir model içinde bir hedef olabiliyor olabilir.

Dalga 2 – düzeltici dalga olduğu için, bu dalganın yeniden nereye yöneleceği elliot dalga teorisi projeksiyonu% 50,% 61.8 veya% 78.6’dır. Asgari% 50’dir, ancak bazen sadece% 38,2’lik bir geri dönüş göreceksiniz.

Dalga 3 – Bu tipik olarak en uzun dalga olduğu gibi, içinde olmak istediğinizdir. Şimdi 1 ve 2 numaralı noktalarımız var, bir fiyat hedefini yansıtacak bir pozisyondayız. Bu bizim yaptığımız şey. Dürtüsel Dalga 1’in uzunluğunu ölçüyoruz ve daha sonra, düzeltici Dalga 2’nin sonundan bir yüzdesini yansıtıyoruz. Dalga 3 en uzun olduğundan, normalde Dalga 1’in uzunluğunun% 100’ü veya% 161.8’i olacaktır. senaryo, projeksiyon sadece% 61,8 veya% 261,8 olur.

Bir Dalga 3’ün nerede biteceğini belirleyen alternatif bir yol, daha küçük bir zaman çerçevesine gitmek ve oradaki elliott dalga paternlerini tanımlamaktır.

Dalga 4 – düzeltici bir yol olarak, tipik beklenti dalga 3’ten% 38.2’ye kadar minimum bir geri çekilmedir. Bazen,% 50’ye veya daha da azına,% 61.8’ine izin verilir, bu izin verilen maksimum değerdir.

Dalga 5 – bu genellikle çok uzak olmadığı için biraz farklı hesaplanır. Yaptığımız şey, Dalga 1’in başlangıcı ile Dalga 3’ün sonuna kadar olan tüm mesafeyi almak, sonra da düzeltici dalganın 4 sonundan, bu mesafenin% 38.2’sini daha fazla yansıtmaktır. % 61,8’e kadar gidebilir, ancak bu daha az olasıdır. Bazen bir Dalga 5, Dalga 3’ün sonunun ötesine geçebilir. Desen o zamana kadar ölüyor.

Elliott dalga teorisinin finansal piyasalarda nasıl çalıştığını ve bunu Fibonacci projeksiyonlarıyla birleştirdiğini belirleyebilmek, herhangi bir yatırımcının kar hedeflerini güvenli bir şekilde belirlemesine ve zararları durdurmasına olanak tanımaktadır. Gerçekten işe yarayan “set ve unut” stratejisine sahip olmak, başarınız veya başarısızlığınız için tüm farkları yaratabilir.

KAYNAK: http://optiontradingfortune.com

13

One thought on “Elliott Dalga Teorisi

  1. Geri bildirim: 2supervision

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*