Bayrak ve Flama Eğitimi ve Tanımlanması

Bayrak ve Flama Eğitimi ve Tanımlanması

Bayrak ve Flamalar, trendler arasında oluşan çok yaygın ve güvenilir kısa vadeli tıkanıklık modelleridir . Bayrak / flama güçlü bir devamlılık modeli olarak kabul edilir. Bayrak / flama birbirlerinden sadece şekilleri bakımından birbirinden ayrılırlar, diğer bir ifadeyle birbirlerinden çok benzerler ki, bayrak / flama isimleri birbirinin yerine kullanılır. İsminden de anlaşılacağı üzere, bir flama şekil olarak üçgen şeklinde iken bir şekil dikdörtgen biçimindedir. Bayrak / flama, alıcılara, trendlerdeki kısa süreli duraklamaları temsil ettiğinden, trend piyasasına girmek için çok iyi bir fırsat verir.

Bayrak ve Flamalar Kompozisyonu İki bölümden oluşmaktadır:
1. Direk boyu: İlk destek arasındaki mesafe boğa bayrağı / flama durumunda bayrak / flama yüksek seviyesine. Ayı bayrağı / flama için, bayrak / flama düşüklüğüne ilk direnç arasındaki mesafedir.

2. Gövde: Bayrak durumunda, gövde eğilime karşı eğimli küçük bir dikdörtgen şeklidir. Dikdörtgen iki paralel trend çizgisinden oluşur. Örneğin, trend yükseldiyse, bayrak aşağı iner ve tersi olur.

Flamalar söz konusu olduğunda, gövde küçük bir simetrik üçgendir ve geniş bir bayrak direğine ve ucuna doğru daralır.

Bayrak Türleri: Eğilim yönüne bağlı olarak iki tiptir.

1.Bullish Bayrağı: Bir yükselişte oluşuyor. Yükselişin daha da devam edeceğini teyit eden yukarı yönlü bir sinyal. Desen devam etmeden önce, fiyatın dikdörtgen bayrak oluşturan iki paralel çizgi arasında konsolide edildiği küçük bir duraklamadır.
2.Bearish Bayrağı: Düşüş trendinde oluşur. Düşüş trendinin daha da devam edeceğini doğrulayan bir düşüş sinyalidir. Desen devam etmeden önce, fiyatın dikdörtgen bayrak oluşturan iki paralel çizgi arasında konsolide edildiği küçük bir duraklamadır.

Flamalar Türleri: Eğilim yönüne bağlı olarak iki tiptir.
1.Bullish Flamalar: Bir yükselişte oluşmuştur. Yükselişin daha da devam edeceğini teyit eden yukarı yönlü bir sinyal. Bu, kalıbın devam etmesinden önce fiyatın bir üçgen flama oluşturan iki sivrilen yakınsama eğilim çizgisi arasında konsolide edildiği küçük bir duraklamadır.
2.Bearish Flamalar: Bir düşüş trendinde oluşur. Düşüş trendinin daha da devam edeceğini doğrulayan bir düşüş sinyalidir. Bu, kalıbın devam etmesinden önce fiyatın bir üçgen flama oluşturan iki sivrilen yakınsama eğilim çizgisi arasında konsolide edildiği küçük bir duraklamadır.

Bayrak ve Flama’nın Önemli Özellikleri

Bayrak / flama deseni sadece aşağıdaki özelliklere sahip olduklarında güvenilir olarak kabul edilir:
1.Önceki Trend: Bayrak / flama, bayrak / flama oluşmadan önceki bir eğilim olduğunda, sadece bir devam kalıbı olarak kabul edilir.
2.Yükleme: Bayrak / flama kısa süreli bir devam modeli olarak kabul edilir. Bayrak / flama deseni son halini 1 ila 12 hafta arasında, ancak eğer desen daha uzunsa, yukarıda belirtilen süre zarfında bayrak durumunda dikdörtgen veya kanal deseni olarak kabul edilir. Ve flama deseni durumunda 12 haftadan fazla simetrik üçgen olarak kabul edilir ve artık flama karakteristiğini takip etmez. İdeal olarak oluşturulan bayrak / flama deseni 1-4 haftalıktır.
3.Kırılım:Bu paternin doğrulanması çok önemlidir. Bir koparma büyük hacimler tarafından desteklenir. Koparma, önceki eğilimin devam ettiği bu desenin onaylanmasıdır.
4. Hacim : Ses, aynı sayıda aynı modelin de geçerli olduğunu teyit etmede önemli bir rol oynar. Bayrak / flama formasyonu geliştikçe, hacim aktivitesinde bir azalma olurken, paternin kopukluğu arttıkça hacim artışı olur. Bayrak / flama ile hacim çalışmasının birleştirilmesi, bu modelin güvenilirliğini daha da güçlendirir.
5.Fiyat Hedefi: Bir aradan sonra kabaca bir fiyat hedefi koyabilir ve bayrak direğinin yüksekliği olmalıdır, ancak diğer göstergeler de MACD , Göreceli Güç Göstergesi (RSI) gibi düşünülmelidir.vb.

Bayraklar ve Flamalar dikkate alınırken alınan önlemler

1.Bir teknik göstergeye dayanan örnek bazen yanlış sinyaller verir ve çok tehlikeli olduğunu kanıtlamıştır. Bu nedenle, her zaman yeniden teyit için diğer teknik çalışmayı dahil etmek tavsiye edilir.
2. Karınızı maksimize etmek ve kayıpları en aza indirmek için en uygun stratejiyi bir stoploss kullanın

Hindistan Ltd Devlet Bankası tarafından kurulan bayrak örneği

CESE Ltd Tarafından PennantFormed Örneği

157

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*