Borsaya girerken bilmeniz gerekenler

Borsaya girerken bilmeniz gerekenler

 Yüksek karlar ve iyi yatırım stratejileri, borsadaki karmaşıklıkların öğrenilmesinin sonucudur. Belirli bir hisse senedi seçmeden önce, şirketin geçmiş trendleri, geçmiş ve şimdiki itibarı hakkında kendinizi eğitin. Bu makaleyi okuduktan ve borsaya yatırım yapmak için bazı fantastik ipuçları öğrendikten sonra, bunları  kullanmaya başlayabilirsiz.

 Hisselerin sahibiyseniz, oylama haklarınızı uygun gördüğünüz şekilde kullanın. Belirli bir şirketin tüzüğüne bağlı olarak, seçim direktörleri veya birleşme gibi büyük değişiklikler için teklifler söz konusu olduğunda oy hakkınız olabilir. Yıllık hissedarlar toplantısında veya vekaleten online olarak veya elektronik posta yoluyla şahsen oy kullanabilirsiniz.

 Amacınız, uzun süreli verimi en üst düzeye çıkaracak bir portföy oluşturmak olduğunda, en iyi seçim, farklı endüstrilerden güçlü hisse senedi seçmektir. Tüm pazar ortalamada genişlerken, her sektör her yıl büyümeyecek değil. Kendinizi farklı sektörlere konumlandırmak, sundukları tüm olanaklardan yararlanmanızı sağlar. Düzenli portföy yeniden dengeleme, düşük performans gösteren sektörlerdeki kayıpları en aza indirirken, şu anda büyümekte olan diğer kişilere ulaşmanızı sağlar.

 Birkaç ayda bir portföyünüzü ve yatırım kararlarınızı sürekli olarak yeniden değerlendirmek önemlidir. Bunu yapmalısın, çünkü bugünün ekonomisi her zaman farklı. Bazı sektörler diğerlerinden daha iyi performans gösteriyor ve şirketler sonunda modası geçiyor. Mevcut ekonomik koşullara bağlı olarak, bazı finansal araçlar diğerlerinden daha iyi yatırımlar yapabilir. Portföyünüze yakından bakın, zaman zaman ayarlamalar yaparak finansal hedeflerinizi karşılamaya devam edin.

 Piyasaya zaman ayırmaya bile çalışmayın. Tarihsel olarak daha sağlam bir strateji, uzun vadede belirli bir miktar paraya istikrarlı bir yatırımdır. Sadece gelirinizin ne kadarının yatırım yapacağına karar verin. Ardından, düzenli aralıklarla yatırım yapın ve seçimlerinizin üstünde kalın.

 Araştırmayı kendiniz yapmaktan memnunsanız, çevrimiçi bir aracı kullanın. Gerçek bir broker yerine sanal bir komisyoncu(aracı kurum) kullanarak daha ucuz bulabilirsiniz, çevrimiçi bir sürü indirim bulabilirsiniz. Para kazanmak istiyor ve mümkün olduğunca işletme maliyetlerini harcamak sadece bunu yapmanıza izin veriyor.

 Borsaya yatırım yaparken, bilgi sahibi olmak ve sağlıklı kalmak için büyük önem taşır. Başarılı olmak için bir işletme veya finans derecesine ihtiyacınız yoktur, bilgili kalmanız size yardımcı olabilir. Bu makaledeki ipuçlarını saklayın, arada bir okuyun bilgilerinizi tazeleyin.

3

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*