AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş.-16 HAZIRAN 2023

AFYON ÇİMENTO SANAYİ T.A.Ş.

16 HAZİRAN: 180 DK TOBO FORMASYON +gPU+RSI DÜK ANALİZ.

02 ARALIK: GÜNLÜK ÇANAK FORMASYON ANALİZ

Yukarı Trend Dönüş Formasyonları

ÇANAK FORMASYONU(ROUDING BOTTOM SAUCER FORMATIONS)

Çanak formasyonu bir kap şeklini andırır. Bu nedenle çanak formasyonu olarak tabir edilmiştir. Yükselen trend tamamlandıktan sonra gelen satışlarla piyasada önce bir dip noktası oluşur. Dip seviyesinde satışların azalmasıyla bir süre yatay hareket devam eder. Bu dönemde aslında düşüş trendi sona ermiş olmasına rağmen alışlar yeterince güçlenmediği için piyasada yatay bir seyir gözlemlenmektedir. Bu yönüyle de devam formasyonu niteliği kazanır. Yatay hareket esnasında işlem hacmi gitgide daralmaktadır. Çanağın orta seviyesinde (en dip seviyesinde)  işlem hacmi en düşük seviyesine geriler.

Sonraki süreçte, alışlar önce düşük bir ivmeyle artmaya başlar. Alışların artmasıyla fiyatlarda hafif bir yükseliş gözlemlenir. Yeni alıcıların piyasaya dahil olmasıyla yukarı yönlü hareket hızlanır. Yükselen fiyat seviyelerinde gelen kar satışlarıyla yeni bir tepe oluşur. Esas hareket bu tepeyle oluşan direnç  seviyesi kırıldığında başlar. Direncin kırılmasıyla formasyon tamamlanmış ve çıkış trendi onaylanmış sayılır.

25 ARALIK: GÜNLÜK YÜKSELEN ÜÇGEN FORMASYON
FORMASYON 495 DİRENCİNİ KIRMASI VE TUTUNMASI HALİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAR. ORTA VADE KATLAMASI 660 TEORİK OLARAK ÖNE ÇIKIYOR. FORMASYONUN YÜKSELEN ALT TRENDİ AŞAĞI KIRMASI HALİNDE STOP DÜŞÜNÜLEBİLİR. 

GÜNLÜKTE 480 DESTEĞİ İLE 3’LÜ DİP FORMASYON TEPKİSİ GELEBİLİR. PU OLUŞUMU ETKİSİ İLE 510 DÜŞEN TRENDİ ZORLAMASI BEKLENİR. 

39

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*