Elliott Dalga Teorisi içinde oluşan Harmonik Formasyonlar

Elliott Dalga Teorisi içinde oluşan Harmonik Formasyonlar

Elliott Dalga teorisi, en çok kabul gören ve çok kullanılan teknik analiz biçimlerinden biridir. Piyasadaki topluluk psikolojisinin doğal ritmini açıklar ve dalgalar halinde kendini gösterir. Elliott dalgalarının özü, fiyatların trend oluşturan itki aşamaları ve bunların düzeltme aşamalarını oluşturan safhalar arasında dönüşümlü olmasıdır. En basit ve anlaşılır biçimde, itkiler 5 düşük dereceli dalga içerir ve düzeltmeler 3 düşük dereceli dalgaları içerir.

Elliott Dalgaları fraktal yapıdadır ve altta yatan desen sabittir. 5 + 3 dalgaları, tam bir döngüyü tanımlar. Sonlanan ​​diyagonal , uzayan yassı, zig zag düzeltmeleri ve üçgenler gibi farklı desenler oluşturabilirler. Kullanıcılar, grafik üzerinde farklı dalga derecelerini görsel olarak tanımlanmasına olanak tanıyan beş akıllı çizim aracıyla on beş farklı tipte dalga tespit edilebilir. Elliott dalgalarını kullanmanın anahtarı, kural ve yönergelere göre doğru sayılmalarıdır.

Aşağıda Elliott dalgaları oluşumunda görülen bazı harmonik formasyon çalışmalarını göreceksiniz. 
Elliott dalgaları genellikle zirvede OBO oluşumuna imkan verirken 5 dalgaya kadar iki tane harmonik desen çalışabilir. Bunlar Gartley, ABCD Bullish, Bat/Yarasa Kelebek oluşumuna imkan verirken 5 dalgadan sonra Bearish oluşumu görürüz. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
27

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*