ELLİOTT 5 DALGA TEORİSİ ÖRNEKLERİ

ELLİOTT 5 DALGA TEORİSİNDE OLUŞAN FORMASYONLARA ÖRNEKLER:

Ralf Nelson Elliott, Dalga Prensibi sosyal veya topluluğun davranış trendi anlatmak için keşfetti. Elliott borsanın verileri ana araştırma aracı rolde kullanarak fiyatların hareketlerin yapısal tasarımı buldu. İşbu tasarım kainatta bulunabilir basit armoniği gösterir.

Piyasalarda trendin veya gelişimin yönü 5 dalga şeklini alır. Bu dalgaların üçü – 1, 3 ,5 trendin ana hareketi gösterirler ve 2 karşı hareketle ayrışmış olurlar (2. ve 4. dalga). Bu iki karşı hareketler trend hareketin düzeltme dalgası denir.

Dalga gelişmesinin iki kipi vardır: hareket ve düzeltme. Hareket dalgalar 5-dalga yapıyı içerilir, düzeltme dalgalar ise 3-dalga yapıyı veya bunlarla ilgili varyasyonları. Önceden öğrendiğimiz gibi piyasanın gelişim hareketi gösteren dolayısıyla yapının hareket dalgaları 1, 3, 5 dalgalardır. Piyasanın trendin karşı kesilmelere gösteren dalgası (2 veya 4) – düzeltme dalgasıdır.

Ancak doğal olarak trend 5 dalga yükseliş ile devam etmemektedir ve bu trendin de bir zaman düzeltmesi gerektir. Bu sebebiyle 1938 yılında R. N. Elliott, Dalga Prensibi kitabında dalga prensibin genel yaklaşımı ve genel çevrimi açıkladı. Trend 5-dalga yükseliş 3-dalga düzeltme ile sonuçlandır ve Elliottun önceki 5-dalga prensibi 8 dalga içerilmiş oldu.

DALGALARDAKİ OLUŞUMA ÖRNEKLER:

Başlangıçta Gartley gibi yada ABCD gibi harmonik desenler üretebilirken özellikle 3-4-5 ve düzeltme dalgalarında OBO ve içerisinde iki harmonik formasyon oluşumuna imkan verebilir.

Yada Bearısh Kama yada Yukarı açılan Kama da oluşabilmekte.

 

22

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*