TEKNİK ANALİZDE ÜSTEL HAREKETLİ ORTALAMALAR(EMA) NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?

ÜSTEL HAREKETLİ ORTALAMALAR(EMA)

Üstel Hareketli Ortalama Neden Teknik Analizde ‘Daha Fazla Ağırlık Taşıyor’

Üstel Hareketli Ortalama (EMA), mevcut fiyatları geçmiş fiyatlardan daha ağır tartıyor. Bu Üstel olmanın ortalama bir avantaj Hareketli verir fiyat dalgalanmalarından yanıt verdiklerini hızlı bir daha basit hareketli ortalamadır; bununla birlikte bu bir dezavantaj olarak da görülebilir çünkü EMA kırbaç testerelerine (yani yanlış sinyallere) daha yatkındır . EBay (EBAY) stokunun aşağıdaki çizelgesi 10 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ile 10 günlük normal Basit Hareketli Ortalama (SMA) arasındaki farkı göstermektedir:

üstel hareketli ortalama, fiyat değişimlerine basit hareketli ortalamadan daha hızlı tepki verirDikkat edilmesi gereken en önemli şey, EMA’nın fiyat tersine çevirmelerine ne kadar hızlı yanıt verdiğidir; oysa SMA geri dönüş dönemlerinde kalmaktadır. Nasdaq 100 borsa yatırım fonunun (QQQQ) aşağıdaki şeması, hareketli ortalama geçişler arasındaki (bkz: Hareketli Ortalama Geçişler ) EMA ve SMA ile olası alım satım sinyalleri arasındaki farkı göstermektedir :

üç basit hareketli ortalama çapraz potansiyel alım satım sinyali

QQQQ’ların yukarıdaki grafiğinin gösterdiği gibi, EMA’lar fiyat hareketine cevap vermek için daha hızlı olmasına rağmen, EMA’lar hareketli ortalama geçitleri kullanırken olası alım ve satım sinyalleri vermek için daha hızlı değildir. Ayrıca, yukarıdaki grafikte Üstel Hareketli Ortalama geçişlerle birlikte gösterilen kavramın, popüler Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesinin arkasındaki kavram olduğunu unutmayın..

Üstel Hareketli Ortalamalar, mevcut fiyatları geçmiş fiyatlardan daha ağır bir şekilde ağırladığından, EMA birçok trader tarafından Basit Hareketli Ortalamadan daha üstün olarak görülmektedir; ancak, her yatırımcı EMA’nın artılarını ve eksilerini tartmalı ve hareketli ortalamaları hangi şekilde kullanacaklarına karar vermelidir. Bununla birlikte, Hareketli Ortalamalar bugün piyasadaki en popüler teknik analiz göstergesi olmaya devam etmektedir.

72

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*