Yeni Başlayanlar İçin Teknik Analiz Stratejileri

Yeni Başlayanlar İçin Teknik Analiz Stratejileri

Doğru Yaklaşımı Seçin

  1. Bir Strateji Seçin
  2. Menkul Kıymetleri Belirleyin
  3. Doğru Aracıyı Bulun
  4. İşlemleri İzleme ve İzleme
  5. Ek Yazılım veya Araçlar

İpuçları ve Risk Faktörleri

Birçok yatırımcı hisse senetlerini , gelirleri, değerlemeleri veya sektör eğilimleri gibi temellerine göre analiz eder , ancak temel faktörler her zaman piyasa fiyatına yansıtılmaz. Teknik analiz, fiyat ve hacim başta olmak üzere tarihsel verileri inceleyerek fiyat hareketlerini tahmin etmeye çalışır.

 İstatistiksel analiz ve davranışsal ekonomi gibi tekniklerden yararlanarak yatırımcıların ve yatırımcıların gerçek değer ve piyasa fiyatı arasındaki boşluğu kullanmalarına yardımcı olur . Teknik analiz, trader’lara geçmiş bilgiler verildiğinde en olası şeyleri yönlendirmede yardımcı olur. Çoğu yatırımcı karar vermek için hem teknik hem de temel analiz kullanır.

 ÖNEMLİ ÇIKARIMLAR

Teknik analiz veya alım satım sinyallerini ve fiyat modellerini tanımlamak için grafikler kullanmak ilk başta ezici veya ezoterik görünebilir.

Yeni başlayanlar önce teknik analizin neden kâr fırsatlarını belirlemek için pazar psikolojisine bir pencere olarak çalıştığını anlamalıdır.

Belirli bir ticaret yaklaşımına odaklanın ve duyguların ya da ikinci tahminin yoluna girmeden izleyebileceğiniz disiplinli bir strateji geliştirin.

İhtiyacınız olan doğru araç setiyle bir ticaret platformu sağlarken, planınızı uygun bir şekilde yürütmenize yardımcı olabilecek bir komisyoncu bulun.

 Doğru Yaklaşımı Seçin

Genel olarak teknik analize yaklaşmanın iki farklı yolu vardır: yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya yaklaşımlar.

  Çoğu zaman, kısa vadeli yatırımcılar yukarıdan aşağıya bir yaklaşım ve uzun vadeli yatırımcılar aşağıdan yukarıya bir yaklaşım alacaktır. Ardından, teknik analize başlamak için beş temel adım vardır.

TL varlıkların tepkisi kısa sürebilir haberi - BorsaGündem.com

Yukarıdan aşağıya

Yukarıdan aşağıya yaklaşım, bireysel menkul kıymetlere odaklanmadan önce genel ekonomiye bakan bir makroekonomik analizdir. Bir tüccar önce ekonomilere, daha sonra sektörlere ve daha sonra hisse senetleri durumunda şirketlere odaklanır. Bu yaklaşımı kullanan yatırımcılar, uzun vadeli değerlemelerin aksine kısa vadeli kazançlara odaklanmaktadır. Örneğin, bir tüccar satın alma fırsatı olarak 50 günlük hareketli ortalamalarından çıkan hisse senetleri ile ilgilenebilir .

 Altüst

Aşağıdan yukarıya yaklaşım, makroekonomik görüşün aksine bireysel stoklara odaklanır. Potansiyel giriş ve çıkış noktaları için temelde ilginç görünen bir stokun analizini içerir. Örneğin, bir yatırımcı düşüş trendinde düşük değerli bir hisse senedi bulabilir ve hisse senedinin ne zaman dipten çıkabileceği belirli bir giriş noktasını tanımlamak için teknik analiz kullanabilir. Kararlarında değer ararlar ve esnafları hakkında uzun vadeli bir görüş sahibi olmayı amaçlarlar.

Bu hususlara ek olarak, farklı tüccar türleri farklı teknik analiz formlarını kullanmayı tercih edebilir. Günlük yatırımcılar karar vermek için basit trend çizgileri ve hacim göstergeleri kullanabilirken, salıncak veya pozisyon yatırımcıları grafik desenlerini ve teknik göstergeleri tercih edebilir. Otomatik algoritmalar geliştiren yatırımcıların, karar vermeyi teşvik etmek için hacim göstergeleri ile teknik göstergelerin bir kombinasyonunu kullanan tamamen farklı gereksinimleri olabilir.

Ömer Eryılmaz'dan riskler ve fırsatlar foto haberleri 4 ...

  1. Bir Strateji Seçin veya Bir Ticaret Sistemi Geliştirin

İlk adım bir stratejiyi tanımlamak veya bir ticaret sistemi geliştirmektir. Örneğin, acemi bir tüccar hareketli bir ortalama çaprazlama stratejisini takip etmeye karar verebilir , burada belirli bir hisse senedi fiyat hareketinde iki hareketli ortalama (50 gün ve 200 gün) izleyebilir.

 

Bu strateji için, kısa vadeli 50 günlük hareketli ortalama, uzun vadeli 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkarsa, fiyat artış eğilimi gösterir ve alım sinyali oluşturur . Bir satış sinyali için tersi geçerlidir .

 

  1. Menkul Kıymetleri Belirleyin

Tüm hisse senetleri veya menkul kıymetler , likit olmayan veya istikrarlı hisse senetleri yerine son derece sıvı ve uçucu hisse senetleri için ideal olan yukarıdaki stratejiye uymayabilir . Farklı hisse senetleri veya sözleşmeler de farklı parametre seçenekleri gerektirebilir – bu durumda, 15 günlük ve 50 günlük hareketli ortalama gibi farklı hareketli ortalamalar.

 

  1. Doğru Aracıyı Bulun

Seçilen menkul kıymet türünü destekleyen doğru ticaret hesabını edinin (örneğin, adi hisse senedi, kuruş hisse senedi, vadeli işlemler, opsiyonlar vb.). Seçilen teknik göstergelerin izlenmesi ve izlenmesi için gerekli işlevselliği sunmalı ve karda yemekten kaçınmak için maliyetleri düşük tutmalıdır. Yukarıdaki strateji için, mum grafiklerinde hareketli ortalamalara sahip temel bir hesap işe yarayacaktır.

 

  1. İşlemleri İzleme ve İzleme

Yatırımcılar stratejilerine bağlı olarak farklı işlev seviyeleri isteyebilirler. Örneğin, günlük işlemciler Seviye II kotasyonlarına erişim ve piyasa yapıcısının görünürlüğünü sağlayan bir marj hesabı isteyeceklerdir . Ancak yukarıdaki örneğimiz için, daha düşük maliyetli bir seçenek olarak temel bir hesap tercih edilebilir.

 

  1. Ek Yazılım veya Araçlar Kullanma

Performansı en üst düzeye çıkarmak için gereken başka özellikler olabilir. Bazı trader’lar mobil uyarılar veya hareket halindeyken alım satım işlemlerine erişim gerektirebilirken, diğerleri kendi adlarına işlem yapmak için otomatik alım satım sistemlerinden yararlanabilir.

 

İpuçları ve Risk Faktörleri

Ticaret zor olabilir, yani ödevinizi yukarıdaki noktaların ötesinde yapmanız önemlidir. Diğer bazı önemli hususlar şunlardır:

 

Teknik analizin ardındaki mantığı ve altında yatan mantığı anlamak .

Backtesting ticaret stratejileri geçmişte nasıl performans görmek için.

Gerçek sermaye taahhüdünde bulunmadan önce bir demo hesapta işlem yapmak.

Maliyetli arıza ve sürprizlerden kaçınmak için teknik analizin sınırlamalarının farkında olmak.

Ölçeklenebilirlik ve gelecekteki gereksinimler hakkında düşünceli ve esnek olmak.

Ücretsiz deneme talebinde bulunarak bir yatırım hesabının özelliklerini değerlendirmeye çalışın.

Başlangıçta küçük başlamak ve deneyim kazandıkça genişlemek.

Birçok yatırımcı, yatırım kararları alırken hem temel hem de teknik analizden yararlanır, çünkü teknik analiz bilgi boşluklarını doldurmaya yardımcı olur. Teknik analiz anlayışını geliştirerek, yatırımcılar uzun vadeli riske uyarlanmış getirilerini artırabilirler , ancak maliyetli hataları önlemek için gerçek sermayeyi taahhüt etmeden önce bu teknikleri anlamak ve uygulamak önemlidir.

37

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*