ALGYO ALARKO GAYRİMENKUL YAT. ORT. A.Ş.-09 NİSAN 2024

ALGYO ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

09 NİSAN: GÜNLÜK ABCD FORMASYON VE HAREKETLİ ORTALAMALAR(MAV) İLE REGRESYON (LRL)ANALİZİ.

Doğrusal Regresyon(LRL)

Tanım

Doğrusal Regresyon Göstergesi, belirli sayıda çubuk için Doğrusal Regresyon Çizgisinin bitiş değerini çizer; İstatistiksel olarak fiyatın nerede olması beklendiğini gösterir. Örneğin, 50 dönemlik bir Doğrusal Regresyon Göstergesi, 50 çubuğu kapsayan bir Doğrusal Regresyon çizgisinin bitiş değerine eşit olacaktır.

Bu gösterge nasıl çalışır?

  • Doğrusal Regresyon Göstergesinin yorumu hareketli ortalamaya benzer, ancak hareketli ortalamaya(MAV) göre avantajlıdır.
  • Geçmiş fiyat hareketinin ortalamasını çizmek yerine, Doğrusal Regresyon Çizgisinin fiyatın nerede olmasını bekleyeceğini çizerek Doğrusal Regresyon Göstergesini hareketli ortalamadan daha duyarlı hale getirir.

Grafikte bu farklılığı göreceksiniz.

25 OCAK: GÜNLÜK WOLFE FORMASYON+gPU+ÇOKLU ORTALAMA STRATEJİSİ ANALİZ. 

06 OCAK: GÜNLÜK FLAMA FORMASYON ANALİZ.

BIST YILDIZ 100 de işlem görüyor. 64 Milyon TL sermayeye karşılık 243 milyon TL ilk 3 çeyrekte kar açıklamış. PD/DD: 1.04 oldukça düşük sayılır. Temettü verimliliği 2.41. FDOranı %49. Kasasında 846 milyon TL döviz fazlası var. 

22 OCAK: YÜKSELEN ÜÇGEN FORMASYON

 

24 KASIM: 150 DK BEARISH KELEBEK FORMASYON+EMAK 

Ortalamaların kümelenmesi yani birbirlerine yaklaşması bir hareketin başlayacağına ip ucu olabilir. 

16 EKİM:

5 EKİM:

BİR ÖNCEKİ ALÇALARAK AÇILAN KAMA FORMASYON BİR AYLIK SÜREDE HEDEFLERİNİ YAKALAMIŞ SONRA DÜZELTME YAŞAMIŞ. YENİ HALİNDE İSE ALÇALAN KANAL OLUŞUMU DİKKAT ÇEKİYOR. KANALIN ÜST BANDI DİRENÇ KONUMDA. YÜKSELİŞİN  DEVAM İÇİN ÜST BANDI KIRMASI VE TUTUNMASI İZLENMELİ..  

 

3 AĞUSTOS 

Günlük grafik analizinde Alçalan Genişleyen Kama formasyonu dikkat çekiyor. AO ların küçükten büyüğe doğru dönüş yapması ve 200 ema nın yukarı kırılması önemli. BB açılan üst kanalına dikkat ediniz. Formasyon gereği önce kamanın en dar sonra en açık halinin kırılımdan sonra varacağı mesafeler olduğu unutulmasın. Ayrıca ZOR TEKNİĞİ BOZAR kuralını da hatırlayalım. 

 

42

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*