SİMETRİK ÜÇGEN FORMASYON ANALİZİ

SİMETRİK ÜÇGEN FORMASYON ANALİZİ

Simetrik üçgen oluşum adı verilen en popüler devam formasyonlardan biridir.. Devam modeli, yeni bir eğilimin başlangıç ​​noktasını kaçırdıysanız, trend olan bir pazara girmenize olanak tanıyan standart bir tekniktir. Devam modeli, hakim trend yönünde işlem görür.

Bir devam modelinde işlem yaparken, yana doğru değişen piyasalardan kaçınmanızı sağlamak için önceden var olan bir trende sahip olmanız gerekir. Net bir piyasa yönü olmadığında simetrik bir üçgen grafik deseni görürseniz, tamamen görmezden gelin. Yani trendi olmayan yatay piyasalarda sağlıklı çalışmaz.

Teknik analiz çalışmasında üç tür üçgen vardır:

  1. Simetrik Üçgenler
  2. Yükselen Üçgenler
  3. Azalan/Alçalan Üçgenler

Forex Ticaretinde 3 Olası Üçgen Desen

Bu derinlemesine dalmanın ilk bölümünde, simetrik üçgen grafik modelini gerçek zamanlı olarak nasıl tanımlayacağınızı ve ardından bu devam modelinden yararlanmak için basit bir ticaret stratejisine bakmadan önce bazı örnekleri paylaşalım.

Simetrik Üçgen Deseni Nasıl Tanınır?

Piyasa aktif olarak tek yönde işlem gördükten sonra nefes alacakmış gibi yana doğru hareket eder. Bu konsolidasyon döneminde, simetrik üçgen desenleri sıklıkla ortaya çıkacaktır.

  1. Simetrik üçgenin ilk unsuru, yükseliş veya düşüş eğilimiyle devam eden bir trenddir. Bu nedenle trend olan piyasalarda bu kalıpları izleyin.
  2. Simetrik üçgenin ikinci öğesi, aşağı doğru eğimli bir direnç çizgisi kullanılarak bağlanabilen bir dizi düşük yüksekliktir.
  3. Simetrik üçgenin üçüncü unsuru, yukarı doğru eğimli bir destek hattı kullanılarak bağlanabilen bir dizi yüksek alçaktır. Bir noktada, direniş ve destek hattı birleşerek bir kopuşu kaçınılmaz hale getirmelidir. Simetrik üçgen desenini tespit etmek için gözünüzü eğitmeniz gerekir yani grafiği kolay okuyabilecek pratiği geliştirmek lazım.

Simetrik Üçgen Desen

Daha sonra, trend sürekliliği kurulumunun nasıl ticaret yapacağına bakmalı,  ve simetrik üçgen desen için hedefi belirlemeliyiz.

Simetrik Üçgen Formasyon Stratejisi

Ders kitabı stratejisi, bir mola beklemek ve aşağı doğru eğimli direniş çizgisinin altında kapatmaktır. Pazar ivme eğimli aşağı direnç çizgisi üzerinde fiyat kırılırsa, aşağıdaki hareket çok hızlı hareket eder, bu yüzden zaman, piyasa yönü ile aynı hizada olmalıdır.

Kırılma, hakim eğilimin ters yönünde de gerçekleşebilir, ancak daha yüksek bir başarı oranı için, kırılmayı yalnızca hakim eğilim yani trend yönünde hareket beklenir.

Bu fiyat oluşumu için kar hedefi, kırılma noktasından kopma yönünde ölçülen üçgenin yüksekliğidir. Üçgenin yüksekliği, simetrik üçgenin en yüksek ve en alçak noktası kullanılarak ölçülebilir.

Simetrik Üçgen - Nerede Yer Almalı Kar Al

Stop loss simetrik üçgenin için yerleşim risk seviyesi yukarı eğimli destek hattı altında olacaktır.  Kısa vadeli piyasa volalitesini ortadan kaldırmak için bir tampon da ekleyebilirsiniz.

Gerçek bir piyasa ortamında yukarıdaki noktaları göstermek için simetrik üçgen modelinin bazı gerçek grafik örnekleri şöyledir;

Simetrik Üçgen Desen Gerçek Ticaret Örnekleri

Aşağıdaki grafik örneğinde, fiyat konsolide edildikçe fiyat bir dizi daha yüksek düşükler ve daha düşük yüksekler yapıyor. Bu formasyon, bir önceki yükseliş trendinin devam etmesine yol açan bir yükseliş simetrik üçgenin mükemmel bir örneğini oluşturur.

Simetrik Üçgen - Gerçek Ticaret Örneği

Aşağı yönlü simetrik üçgen modelinin bir örneği aşağıdaki şekilde görülebilir. Tek fark, önceden var olan eğilimin düşüşte olmasıdır.

Simetrik Üçgen örneği - aşağı doğru trend

Sonuç

Hakim trendin yönü simetrik üçgenin şeklini belirler. Önceden var olan bir yükseliş eğilimimiz varsa, simetrik üçgen potansiyel olarak yükseliş eğiliminin devam etmesine yol açabilir. Simetrik üçgenin en önemli özelliği hakim olan eğilimdir. Önceden var olan eğilim ne kadar güçlüyse, simetrik üçgen o kadar güvenilir olacaktır.

41

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*