USDTRY – 08 MART 2022

USDTRY

08 MART: GÜNLÜK FIBONACCI DESTEK VE DİRENÇLERİ ANALİZ.

27 AGUSTOS: HAFTALIK BULLISH SHARK FORMASYON ANALİZ
RSI ile net NU oluşturması orta uzun vadede formasyon hedeflerine kadar gevşeme ihtimali taşıyor. Ancak bu formasyonlardan 1. si bile yakalanırsa formasyon çalışmış sayılır. Gevşemenin devam etmesi halinde 2-3-4 hedeflerini de yakalama olasılıkları söz konusu olabilir. Bu formasyon Bullish yapının düzeltmesi olarak kabul edilir. 

18 HAZİRAN: Günlük Teknik analiz.

Bir önceki analizde Yükselen Üçgen Formasyon çalışmıştık. Kırılım hattını(848) aşarak 877 kadar bir hamle yapmış. Ancak RSI ile oluşturduğu NU gereği düzeltme gelmiş, 825 e kadar gevşemiş. YÜÇ formasyonu hedefini yakalayamadığı için çıkışı Boğa tuzağı diye düşünebiliriz. Yeniden 877 üstüne atar devam ederse bu defa da 848 den 825 e kadar gevşemeyi de Ayı tuzağı olarak niteleyebiliriz. 
Önümüzde iki seçenek bulunuyor 877 üstüne atarak önceki direnci kırıp devam eder formasyonu yakalamaya çalışır, yada 848 altına sarkar gevşemeyi sürdürür ki bu aşamada 825 kısada Stop olarak takip edilir. 

13 MAYIS: YÜKSELEN ÜÇGEN FORMASYON ANALİZ.

7 OCAK: GÜNLÜK BULLISH KAMA FORMASYON İHTİMALİ.

 

17 AGUSTOS: YÜKSELEN ÜÇGEN FORMASYON İHTİMALİ.

14 MAYIS: BEARISH KAMA KIRILIMI

 

23 NİSAN: 240 DK. BEARISH KAMA FORMASYON+NU ANALİZ

3 NİSAN: GÜNLÜK NU FİYATLANMASI ANALİZ.

NU’LARIN TREND KANALI İÇİNDE FİYATLANDIĞI GÖRÜNÜYOR.. HAFTALIK GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR..

16 MART : GÜNLÜK NU ANALİZ.. 
NU ONAY ALMASI HALİNDE GRAFİKTEKİ GÖSTERİLEN DESTEKLERE KADAR BİR DÜZELTME İHTİMALİ DOĞABİLİR..

1 MART: HAFTALIK 2’Lİ TEPE FORMASYON+180 DK NU +RSI TREND KIRILIMI ANALİZ

17 ARALIK TARİHİNDE YAPTIĞIMIZ ANALİZE GÖRE 588 DEN BAŞLAYAN HAREKET 624 DİRENCİNE KADAR DEVAM ETMİŞ. GÜÇLÜ KONUMDA OLMASINA RAĞMEN 2’Lİ TEPE GEREĞİ KISA BİR DÜZELTME YAPMASI BEKLENEBİLİR. ZİRA KISA VADELERDE NU DİKKAT ÇEKİYOR.
KISA VADEDE DOLARIN 620-616 SEVİYELERİNE KADAR BİR DÜZELTME İHTİMALİ SÖZ KONUSU OLABİLİR…

17 ARALIK: SİMETRİ ÜÇGEN+RSI DÜK ANALİZ

RSI DÜK OLMASI HAREKETİN 624 KADAR DEVAMINI ÖNGÖRÜYOR İLK ETAPTA. BU SEVİYE AŞMASI HALİNDE 675 SONRAKİ HEDEF OLABİLİR.. 624 DEN KISA BİR DÜZELTME OLMA İHTİMALKİ DE SÖZ KONUSU OLABİLİR. 

5 HAZİRAN: USDTRY SEANSLIK(240 DK) TREND ANALİZ

609 AŞAĞI KIRILMASI İLE TREND KIRILIP SATIŞA DÖNMÜŞ. RSI AŞIRI SATIM BÖLGESİNDE 570 DESTEK ÇALIŞACAK GİBİ GÖRÜNMEKTE. BURADAN DESTEK BULURSA DİRENÇLER, YADA 570 DESTEK KIRILIRSA MUHTEMEL DESTEK BULACAKLARI SEVİYELER GRAFİKTE GÖSTERİLMİŞTİR.

19 NİSAN: ÇANAK FORMASYON OLASILIĞI

585 DİRENCİNİ YANİ ÇANAK BOYUN HATTINI KIRMASI HALİNDE 656 FORMASYON KATLAMASI KADAR BİR HAREKET BEKLENEBİLİR. ŞAYET 585 BOYUN HATTINI KIRAMAZSA BU DEFA BİR DÜZELTME BEKLENİR. BEARISH KAMA İHTİMALİ DE SÖZ KONUSU. KAMA ÇALIŞIRSA 555 KADAR BİR SARKMA İHTİMALİNDEN SÖZ EDİLEBİLİR.

 

28 OCAK

ÖNCEKİ ZAMAN DİLİMİNDE SATIŞ YERLERİ(SARI DİKEY ŞERİTLER) İŞARETLENMİŞ. SON ŞERİT(MOR) TAKİP EDİLMELİ KARAR AŞAMASINDA.

9 KASIM

21 EYLÜL: 631 ÜSTÜ KAPANIŞLA DÜK OLUR.. 672 TREND DİRENCİNE KADAR GİTME İHTİMALİ VAR. DÜK OLMAMASI HALİNDE 614 ALT KAMA DESTEĞİ OLUR. 

USDTRY grafiğini; birçok kişi tarafından grafik formasyonları konusunda dünyanın önde gelen borsacılarından ve 30 yılı aşkın formasyon deneyimli Thomas N. Bulkowski’nin geliştirdiği #WOLFE formasyonu ile çalışılmıştır. Alternatifli bu grafiğin fikir vereceğini umuyorum.

 

93

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*