TRILC TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş.-04 KASIM 2022

TRILC TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş.

04 KASİM: 240 DK FIBO FANLARI+3’LÜ MAV STRATEJİSİ+RSI DÜK ANALİZ.

06 EYLÜL: GÜNLÜK Bayrak Formasyon+GoldenCross+3’lü MAV+FIBO Direnç ve Uzatmaları 

TURK İlaç 2021 yılı Mart ayında halka arz oldu. Dünya Sağlık Örgütü onaylı difteri tetanoz aşısı TURK İlaç aşı üretim tesislerinde gerçekleştirildi. Ulusal Bağışıklama programı için önem arz eden Hepatit A ve Hepatit B aşıları, BCG aşısı ve devam eden süreçte 6 lı karma aşı çalışmaları projeleri hızla devam ediyor.
TURK İlaç Rusya Yatırım Fonu iştiraklerinden ChemRAR & Chromis Firması ile covid aşısı yanında, covid tedavi protokolünde önemli bir yer tutan Avifavir isimli ürünü için de sözleşme imzaladı.

TURK İlaç Afrika da stratejik her ülkede yaklaşık 25-30 milyon euro civarında yatırım yapmayı hedefliyor. Cezayir, Benin, Togo ve Lesotho ile anlaşmalar imzaladı. Lesotho serbest bölge de farma alanında yatırım yapan ilk şirket TURK İlaç olacak.

TURK İlaç’ın ambalaj, oluklu mukavva, plastik vb sektörlere yatırımları devam ediyor.

Kamu hastanelerinin ana tedarikçisi konumunda olan TURK İlaç Türkiye’nin %80 serum ihtiyacını DMO (Devlet Malzeme Ofisi) aracılığı ile tek başına tedarik ediyor.

TURK İlaç sağlık sektörünün en temel ihtiyaçları arasında bulunan paranteral solüsyonların Türkiye’de çok az sayıda üreticisi arasında yer alıyor.  TURK İlaç bugün 120 milyon torba / yıl kapasite ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli serum üreticisi konumunda. Üretimini gerçekleştirmekte olan paranteral solüsyonlar için TURK İlaç, bugün Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 900 adet Kamu Hastanesinin tamamının ana tedarikçisi. Temel tedavi gruplarında 40’tan fazla ilaç ruhsatına sahip olan TURK İlaç’ın AR-GE çalışmaları kapsamında ruhsatlandırma süreci devam eden 37 adet ruhsat başvurusu bulunuyor.

Grup iştiraklerinden TURK PLAST Sağlık Ürünleri Firması bugün 337 adet plastik sarf bileşen ve tıbbi cihaz statülü üretimler devam ediyor..

Temel tedavi gruplarında 40’tan fazla ilaç ruhsatına sahip olan TURK İlaç’ın AR-GE çalışmaları kapsamında ruhsatlandırma süreci devam eden 37 adet ruhsat başvurusu bulunmakta.

SON SÖZ; Yatırımlarının meyvelerini yatırımcılar ile paylaşmak, şirket politikaları arasında olduğunu ısrarla belirten şirket yönetimi “Bu kapsamda elbette biz de temettü ödeyen karını paydaşları ile paylaşan firmalar arasında olacağız.” demekteler.

TURK İlaç’ ın kuruluşu 1970 li yıllarda Battal Holding’in temel taşı Lütfü Battal tarafından küçük bir kimyevi maddeler imalathanesinde başlıyor. Bugün alanında güçlü şirket konumuna ulaşıyor.

(Not: Anne ve babasının kucağındaki bebek bugün TURK İlaç’ın Yönetim Kurulu Başkanı: Mehmet Berat Battal.)

23 EYLÜL: 240 DK TREND ANALİZ.

 

02 EYLÜL: 180 DK ÇOKLU ÇANAK FORMASYON ANALİZ.
15.70 üstünde hem 1. Çanağın boyun kırılım hattı üstüne atmış hemde maliyete uygun seviye olarak öne çıkmış olur.
Orta ve uzun vade yatırımlık hisse olarak tercih edilebilir.. 

 

57

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*