Pozitif ve Negatif Uyumsuzluklar

POZİTİF VE NEGATİF UYUMSUZLUKLAR:
Teknik Analistlerin vazgeçemediği formasyon..

Yatırımını borsa da değerlendiren yatırımcılar için PU yani pozitif uyumsuzluk , NU yani negatif uyumsuzluk çok önemlidir. Bu iki değere göre yatırımcılar yeni yatırımlar yapabilir veya yatırımlarını değiştirerek pozisyonlarını korumaya alabilirler. Borsada teknik analiz yapan kişilerin çok sık kullandığı bir terim olan PU ve NU kavramı bir teknik analiz formasyonu olup, yatırımcının fiyat öngörüsünün şekillenmesini sağlar. Böylece borsada yer alan pozitif uyumsuzluk olan hisseler ile hisse senedinden para kazanabilir, negatif uyumsuzluk olan hisseler ile de zararı önceden görebilirsiniz.

Uyumsuzluklar iki çeşittir.

1) Pozitif Uyumsuzluk
2) Negatif Uyumsuzluk

1) Pozitif uyumsuzluk: AL sinyali olarak değerlendirilir. Fiyat daha çok diplerde iken oluşur.

Fiyat düşüşe devam ederken göstergelerden özellikle RSI-MACD fiyatın bu düşüşünü desteklemiyorsa ve fiyat düşerken göstergeler yükselişe geçmişse bu uyumsuzluk oluşur.

2) Negatif Uyumsuzluk: SAT sinyali olarak değerlendirilir. Zirvelerde görülür, fiyat yeni zirveler yaparken göstergeler RSI-MACD gibi zirvelerde alçalmalar görülür. Bu durumda negatif uyumsuzluk başlar ve fiyat düşmeye devam eder.

[Resim: 10.10.2011-01.13.21.png]

 

 

                  Sapma, yükseliş sapmalarına ve düşüş sapmalarına bölünmüş eğilimler arasındaki tartışmalı bir işarettir.

 YÜKSELİŞ SAPMASI:

                  Hisse senedinin sonuna yaklaştığını, yani hisse senedinin yeni bir en yüksek seviyeye ulaştığını gösteren, yükseliş eğiliminin çelişkisi değer gözlenir, ancak bu ayrışmayı gözlemlemek için değer ve hacim kullanın Bu gerçek bir sinyal veya hile sinyalidir

                   İyi bir boğuşma ayrışmasının koşulu bir çatışma sinyalidir: Gösterge Aşırı Alış bölgesinde olmalı, durumun aşırı alım bölgesinde doğmamış boğa ayrışmasından daha yüksek olma ihtimali vardır.  

 

DÜŞME SAPMASI:

 

                Bong, hisse senedinin sona yaklaşmakta olduğunu, yani hisse senedinin yeni bir düşük seviyesi olduğunu, ancak göstergenin yükseliş eğilimi gibi yeni bir düşüşü olmadığını söylüyor.

                 İyi ayrışma için düşüş koşulları.Gösterge sinyalleri Aşırı satılmış alanda da olmalıdır.

 

Akılda kalıcı sinyal sapması:

              Bazen sapma 1 defadan fazla olabilir, bu nedenle değer hacmi kullanılmalıdır. Bazen açık bir sapma sinyali vardır, ancak fiyat farklılaşıncaya kadar fiyat düşene veya fiyat düşüşüne kadar fiyatışürmek için bir miktar veya değer vardır, ancak ayrışmaya neden olan sinyal kaybolana kadar veya bazı durumlarda güçlü bir alım satım gücü vardır. Göstergeyi her zaman yüksek tutar Fiyat yükseliyor veya düşüyor ve bitmiyor.

133

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*