İZ SÜRME EĞİTİM ÇALIŞMASI- 15 EKİM

İZ SÜRME EĞİTİM ÇALIŞMASI

15 EKİM: BNTAS BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ TİCARET A.Ş.

İZ SÜRME: Hisse hareketlerinden maksimum kazanç elde etmek doğru alım ve satım yerlerini tespit etmek amaçlı yapılan çalışmanın adıdır.

Güvendiğiniz hissede en fazla kazancı elde ederek zamanında satış yapmak ve düzeltme sonunda uygun yerden maliyet yaparak yeniden bu hissede posizyonu devam ettirmek için İZ SÜRME yöntemi sağlıklı yöntemdir. Tabi ki NŞA koşullar altında. KOŞULLAR eğer sıkıntılı süreç eşlik ediyorsa iz sürme vadesi 5-15-30-2-4 saat vadelerle değişim gösterebilir. NŞA bu günlük hatta haftalık takiple de devam edebilir.

Aşağıdaki İZ SÜRME 120 dk BNTAS hissesinin güncel canlı grafiğine ait. Hisse çıkışa başlarken BB Bollinger Bandı açılırken fiyat açılan üst banda yapışık hareket ederken kısa yani 9 günlük EMA sırayla 200-50-20 üzerine çıkmış. BU çıkışın ilk habercisi sayılabilir. Tabi ki RSI desteğini de almak gerek.

Bu çıkışın ara düzeltmelerinden trade amaçlı yararlanmak için vadeyi 15-30 dk gibi de tutmak mümkün. Hisse hareketi güç kazanmaya başlarken indikatör desteğini de unutmamak gerek. Dikkat ederseniz Fiyat ile birlikte RSI de gücünü korumakta ama fiyata tam eşlik edememekte ve zirveleri fiyatın aksine düşmeye başlıyor ama bu size panik yaptırmasın. Ne zaman ki yükselen RSI indikatör trendi kırılıyor(1) o zaman SATIŞ(sell) gerçekleştirmeniz gerekiyor.
Satış yapıktan sonra beğendiğinizi düşündüğünüz hisse ise İZ SÜREREK yeniden daha aşağıdan ve daha çok lot için alım yerini tespit etmeniz gerekiyor. Grafikte 2(buy) trend kırılımı (dük) ile alım(buy) imkanı vermiş. Karlı şatış için yeniden RSI indikatörü ile fiyat kıyaslaması yapacak trendin kırılımını(3) bekleyip daha aşağıdan aldığınız lotları yukarıdan satış imkanını yakalamış olursunuz. Dikkat edin eğitimlerde hep üstüne basarak söylüyorum düşüşlerde ve yükselişlerde ONAY alan hareketler daha sert olmakta. Burda da ONAY almış hareket yani düşüş sert olmuş. (3) trend(YÜK) kırılımı ile sattığınız lotları daha çok ve daha aşağıdan maliyet yapmak için (4) trend kırılımını beklemek gerekmektedir. FİYAT ve RSI yükselirken T1 ve T2 dirençleri(DÜK)  karşılayacaktır. Buna dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkat ederseniz grafiğin son barlarında PU oluşumu göze çarpıyor..

Bu arada İZ SÜRME takibi yaparken hangi vadede çalışıyorsanız mutlaka YÜRÜYEN STOP belirlemeniz gerekiyor. Zira TEKNİK ANALİZ zor koşullarda bozulur ve SİYASİ, JEOPOLİTİK VE ANİ EKONOMİK GELİŞMELERİ ÖNGÖREMEZ.

101

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*