Parabolik Eğrilerle Trend Ticareti-07 Nisan 2024

Parabolik Eğrilerle Trend Ticareti

Trend yönünde işlem yapmak için parabolik eğrileri kullanın. Bu, fiyat hareketlerini tutarlı bir şekilde kar amacıyla takas etmek için en az önemsenen tahmin tekniğidir.

Yeni bir trend doğmadan önce, zaten temeldeki parabolik eğri üzerinde ilerlemektedir. Trend takipçisi olarak göreviniz onları ilk aşamada tespit etmek ve fiyat hareketi aynı yönde hızlanırken pozisyonunuzu korumaktır.

Eğriyi tespit edemezseniz, piyasada bir acemi gibi gibi işlem yapacak ve bir acemi gibi hareket edeceksiniz sonuç acemice olacaktır.

 

Parabolik Eğri Nedir?

Trend takibindeki parabolik bir eğri, fiyat tablosuna uyan düzgün bir eğridir. Adını matematikteki parabolden almıştır çünkü tarihsel fiyat hareketi sıklıkla parabolik bir eğri şeklini alır.

Grafik yazılımınızı kullanarak manuel olarak çizersiniz. En az oynaklık ilkesini izleyerek , daha büyük dönüşleri kasıtlı olarak harmanlayarak fiyatın düzenli olarak nereye geri döndüğünü belirliyoruz. Yani fiyatın fazla hareket etmediği dar koridorlara odaklanırsınız. Bunlar çoğu yatırımcının fikir birliğine varabileceği fiyat seviyeleridir. Bu dar koridorları takip ettiğinizde nasıl düzgün bir eğri oluşturduklarını göreceksiniz.

İstatistikte bu regresyon analizi yöntemine ‘eğri uydurma’ adı verilir. Bu eğri yönündeki eğilimleri takip etmek için bir önyargı oluşturmamıza yardımcı olur. Bildiğiniz gibi trend arkadaşınızdır.

Her trend kendi parabolik eğrisiyle sınırlıdır ve trend takipçileri olarak hangi eğrinin hakim olduğunu çıplak gözlerimizin yardımıyla belirlemek bizim görevimizdir.

Bunu algoritmaya dönüştürmenin bir yolu olduğundan eminim ve deneysel teknokrat denemekte özgürdür. Şimdilik insan zekasına geri dönmemiz gerekiyor.

4 Tür Parabolik Eğri

Tüm trendlerin evrildiği dört tür parabolik eğri vardır ve bunlar her zaman logaritmik bir çizgi şeklini alır. Fiyat hareketini anlamak ve genel yönünü tahmin etmek için bunları erken tespit etmek hayati önem taşıyor.

  1. Hızlanan yükseliş eğilimi: Fiyatlar dar bir aralıktadır ve yükseliş eğilimi gösterir ve hızdan kaçmak için kademeli olarak hızlanır.
  2. Yataylaşan yükseliş trendi: Fiyatlar güçlü bir yükseliş ivmesiyle yükseliyor ve yavaş yavaş yataylaşma aralığına iniyor.
  3. Hızlanan düşüş trendi: Fiyatlar dar bir aralıktadır ve düşüş eğilimi gösterir ve giderek umutsuz bir çöküşe doğru hızlanır.
  4. Düzleşen düşüş trendi: Fiyatlar güçlü bir aşağı yönlü momentumla çöker ve yavaş yavaş yataylaşma aralığına iner.

    Modüler Prensipte Trendler Nasıl Analiz Edilir?

    Fiyat hareketini anlamak ve genel yönü tahmin etmek için modüler prensipte parabolik eğrileri birbiri ardına istifleyebilirsiniz.

    Fiyat hareketi mevcut parabolik eğri boyunca normal fiyat koridorundan çok fazla saptığında yeni bir trend şekilleniyor olabilir. İlk hareket genellikle dört eğriden en olası parabolik eğriyi seçmek için yeterlidir.

    Zaman dilimlerini yakınlaştırıp uzaklaştırırsanız trendler aynı anda iki veya daha fazla eğriyi bile takip edebilir. Haftalık grafikte hızlanan bir yükseliş trendi (1) olabilirken, daha kısa vadeli günlük grafik yataylaşan bir yükseliş trendini (2) ve ardından yataylaşan bir düşüş trendini (4) gösterir. Şunun gibi görünebilir:

    Uzun vadeli trendlerle mi yoksa kısa vadeli trendlerle mi işlem yapmayı tercih ettiğinizi anlamalısınız. Büyük trendlerin alım satımını yaptığınızda, çıkarlarınız uzun vadede alım ve satım yapan yatırımcılarla güçlü bir şekilde örtüşecektir. Doğru şirkete yatırım yaptıysanız bu muhtemelen en iyi seçenektir.

Uzun vadeli trendlerle mi yoksa kısa vadeli trendlerle mi işlem yapmayı tercih ettiğinizi anlamalısınız. Büyük trendlerin alım satımını yaptığınızda, çıkarlarınız uzun vadede alım ve satım yapan yatırımcılarla güçlü bir şekilde örtüşecektir. Doğru şirkete yatırım yaptıysanız bu muhtemelen en iyi seçenektir.

Çoğu zaman boğa piyasasının başlangıcına veya sonuna doğru hisse senetlerinin bu şekilde yükseldiğini göreceksiniz. Bu model, yeni zirvelere çıkmadan önce kısa vadeli fiyat aralığı tabanları oluşturur ve yükselmeye devam ederken bu aralık modelini birçok kez tekrarlar.

Parabolik eğriyi oluşturan fiyat hareket modeli bir merdivene benziyor. Bu düzen haftalarca, bazen aylarca sürebilir. Tehlike, oluşumun sonuna doğru, doğrudan aşırı alım bölgesine doğru yapılan en büyük hareketin ardından gelir; güçlü yukarı yönlü fiyat hareketi genellikle aniden, yükseldiğinden daha hızlı düşen bir fiyat düşüşüyle ​​sona erer.

8

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*