Başarılı Yatırımcıların 7 Alışkanlığı

Başarılı Yatırımcıların 7 Alışkanlığı

Tanıdığım, hakkında okuduğum ve çalışırken gördüğüm başarılı yatırımcılarda oldukça yaygın olduğuna inandığım yedi önemli kriter var. Bu prensiplere ne kadar yaklaşırsam o kadar iyi kazancı sağlarım. Onlardan ne kadar uzaklaşırsam o kadar kötü oluyorum. Borsada disiplin işe yarar. Son derece başarılı yatırımcıların bu yedi alışkanlığını benimseyin.
Bu alışkanlıklar şöyle:

  1. Yatırımcıların başarılı olana kadar borsaya devam etme azmine sahip olmaları gerekir. En iyi yatırımcıların çoğu, acıyı atlatacak, hatalarından ders alacak ve bunu başarana kadar devam edecek güce sahip olanlardır.

  2. Büyük yatırımcılar, kaybedilen işlemleri kısa keserler. Hatalı olduğunuzu kabul etme ve egonuzu bir kenara bırakma yeteneği, kişisel ve profesyonel başarının anahtarıdır.

  3. Kazandıran bir işlemin zaman çerçevenizde gidebildiği kadar ilerlemesine izin vermek, kaybettiğiniz küçük işlemlerinizi karşılayacak kadar büyük kazançlar elde etmenizi sağlar.

  4. Her işlemde sermayenizin küçük bir kısmını kullanarak iflas riskinden kaçının. Her şeyi yeterince sık riske atarsan, sonunda hepsini kaybedersin.

  5. Gerçek fiyat hareketini öngörmek yerine reaktif olmak, birçok zengin tüccarda gördüğüm kazanan bir prensiptir. Fiyat hareketinin size sinyal vermesine izin vermek bir ticaret gerçeğidir. Fiyatın ne olması gerektiğine dayalı olarak ticaret yapmak temenni niteliğindedir.

  6. Büyük yatırımcılar, trendin sonuna kadar boğa piyasalarında yükseliş, ayı piyasalarında ise düşüş eğiliminde olurlar.

  7. Büyük yatırımcılar para kazanmayı her şeyden çok önemserler; Haklı olduklarını kanıtlamak, gösteriş yapmak ya da geleceği tahmin etmek, kasanın sesini duymak kadar önemli değil.

15

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*